Van Bellinghen Croissy Bonheiden

Gespecialiseerd in huisbereide & gepersonaliseerde pralines

Huisbereide pralines

Een passie die een specialiteit is geworden.

Onze pralines worden gemaakt in eigen atelier. Je kan vanuit de winkel stap voor stap alles volgen. Ze worden bereid met voor ons de beste chocolade "Callebaut". De vullingen worden met zorg gemaakt zonder bewaarmiddelen en kleurstoffen. We proberen onze klanten te verwennen met verse, fijne en lekkere pralines.

We creƫren af en toe een lekkere vulling bij, zodat het steeds een beetje zoeken is welke de lekkerste is.

Verpakt in een stijlvolle ballotin zodat elk doosje een geschenk wordt.

Werkwijze mouleren en vullen van pralines

  1. De gekristalliseerde chocolade in de vorm gieten. De chocolade moet eerst een verwerkingsproces ondergaan zodat deze een mooie glans krijgt en knapperig wordt. Zo niet zal het figuur grijs uitslagen en minder krokant zijn.
  2. Luchtbelletjes eruit trillen op triltafel
  3. De overvloedige chocolade uit de vorm gieten
  4. De vorm vullen met een zelf bereide vulling
  5. De vulling laten opstijven en de vorm sluiten met chocolade zodat er geen lucht aan kan
  6. Afkoelen van de vorm in koelkast
  7. Ontvormen van de vorm en de pralines zijn klaar
  8. Het resultaat: lekker vers en mooi glanzende praline vol van smaak en aroma's

Werkwijze enroberen (overgieten) van pralines

  1. Het voorbereiden van de vulling
  2. Het spuiten of versnijden van de vulling
  3. De vulling op de transportband zetten die door de gekristalliseerde chocolade laten loopt
  4. Deze komt overgoten op de transportband met papier
  5. Laten opstijven en afwerken